Kenelle Feldenkrais® -menetelmä sopii?

Feldenkrais® -menetelmän tarkoituksena on antaa mahdollisuuksia ja luoda edellytyksiä oppimiseen. Se sopii kaikille, jotka haluavat oppia itsestään liikkeen kautta ja avulla, oppia kehittämään omaa toimintaansa, oppiä ymmärtämään kehoansa paremmin, olemaan tutumpia omassa kehossaan.

Feldenkrais® -menetelmää kokonaisvaltaisena oppimismenetelmänä käytetään esittävien taiteiden ja urheilun yhteydessä, neurologisissa ja psykologisissa hoitotilanteissa, sekä osana kuntoutusta ja ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa. 

Feldenkrais® -tunnista voivat hyötyä niin tanssija, muusikko kuin aivoverenvuotopotilaskin; yliaktiivinen lapsi, huonosta tasapainosta kärsivä ikäihminen, terveydenhuoltoalan ammattilainen, ohjaaja, päätetyöntekijä. Löytämällä tarkoituksenmukaisempia ja tehokkaampia toimintatapoja voimme nauttia elämästämme enemmän.

Feldenkrais® -harjoitteet parantavat ryhtiä ja tasapainoa, vapauttavat hengitystä, liike muuttuu sujuvammaksi. Iällä, toimintakyvyllä ja aiemmilla kokemuksilla ei ole väliä, mutta uteliaisuus keholliseen oppimiseen on eduksi. 

Kuva: Kirsi Mikola